Novinky #3

Po dlouhé odmlce je tu znovu přehled novinek, které se odehrály kolem Lean Mapperu.

Lean Mapper 3.2

Po téměř 2 letech od verze 3.1.1 vyšel Lean Mapper 3.2.0. Jedná se o “údržbové” vydání, které přináší velké množství oprav a několik drobných ale příjemných vylepšení.

Kompletní seznam změn si můžete projít v changelogu na webu.

V současné chvíli je v přípravě verze 3.3, která bude zaměřena na vylepšení anotací a reflexe entit - viz milestone na GitHubu. Pokud chcete připravovanou verzi 3.3 vyzkoušet, upravte svůj composer.json, aby vyžadoval verzi ^3.3@RC ("tharos/leanmapper": "^3.3@RC") a samozřejmě nahlašujte chyby, na které narazíte.

Dokumentace

Dokumentace doznala několika úprav.

  • na stránce EntityFactory byl doplněn popis metod createEntity a createCollection.
  • byl doplněn Changelog
  • upraven layout, aby hlavička webu nezabírala tolik místa
  • a pár dalších drobnějších vylepšení a oprav

Pokud narazíte v dokumentaci na nějakou chybu či nepřesnost pomůže, když nám o ní dáte vědět v issues, nebo rovnou pošlete pull request s opravou.

Příklady

Příklady použití a tutoriály shromažďujeme na GitHubu v repozitáři leanmapper/examples. Postupně se snažíme seznam příkladů rozšiřovat, ale nejde to úplně podle plánu. Pokud chcete přiložit ruku k dílu, nebojte se poslat pull request. Pomůžete nám i ostatním.

Rozšíření

Sbírka předpřipravených mapperů inlm/mappers byla rozšířena o PrefixMapper (ve verzi 1.1.0). V souvislosti s tím nepřehlédněte článek Lean Mapper - přeměňte své mappery v Lego.

Generátor databáze inlm/schema-generator vyšel ve verzi 0.6. Toto vydání obsahuje velké množství oprav a vylepšení - přehled změn lze najít na GitHubu a na fóru. Jak generátor pracuje a jak ho integrovat do vlastního projektu popisuje tento článek.

Přehled všech rozšíření najdete na webu na stránce Rozšíření & addony. Pokud tam vaše rozšíření chybí, dejte nám o tom vědět - třeba formou issue nebo rovnou jako pull request.

Ptejte se

Potřebujete poradit, nebo něco prodiskutovat? Napsat nám můžete na Slacku Péhapkářů v kanálu #leanmapper, na fóru nebo na Gitteru.

Twitter

Máte Twitter? Sledujte účet @leanmapper. Průběžně na něm publikujeme upozornění na nová rozšíření, články a novinky kolem Lean Mapperu.


Novinky můžete sledovat taky na Twitteru pod hashtagem #leanmapper.

Předchozí díl Novinek naleznete zde.